Opstart Crowdfunding

In het najaar van 2021 daagde Margot zichzelf uit om een keer een liedje in het Engels te schrijven. De laatste keer dat ze dat deed was ze een jaar of veertien, dus het leek haar leuk om het weer eens over een andere boeg te gooien. 


Al heel snel werd een aantal liedjes nieuwe liedjes geboren. In een aantal dagen schreef ze 5-6 liedjes, waarvan ze er uiteindelijk één overhield. Aan dat liedje sleutelde ze de dagen erna nog wat en zo werd Was it Enough? geboren. Dit liedje werd uiteindelijk het begin voor het hele Untold project.  

Het Engelstalige smaakte naar meer. Er ontstonden meer teksten en meer melodieën. Rond december 2021 waren er 20 complete liedjes. Van die 20 liedjes bleven er uiteindelijk 4 over waarmee Margot aan de slag ging. Daarnaast was er één tekst waar Margot maar niet de juiste muziek bij gevonden kreeg. Het gevoel van de tekst kreeg ze niet gevangen in de melodie. 


Daarop legde ze contact met Wikke van Wershoven. Ze vroeg hem een melodie te maken bij de tekst, maar vertelde niet over de achtergrond van de tekst. Binnen een paar dagen kwam Wikke met een prachtige melodie en zo werd Long-lost friend geboren. 


Samen met Wikke ging Margot ook aan de slag met de andere songs. Langzaamaan kregen de liedjes steeds meer body en lag er voldoende materiaal klaar om écht mee aan de slag te gaan. 


Crowdfunding 

In de weken die volgden ging Margot aan de slag met het opzetten van een crowdfunding. Een crowdfunding zou het mogelijk maken geld in te zamelen om naar de studio te gaan. Via voordekunst zette Margot met succes haar eigen crowdfunding op. Ze zamelde een groot deel van het doelbedrag in, waardoor ze haar droom kon verwezenlijken: met de nieuwste muziek de studio in om een EP te releasen. 


Untold 

Door het behalen van de crowdfunding werd het realiseren van Untold mogelijk. Untold is de naam van de EP waarin Margot zich van een andere kant laat horen. Niet alleen muzikaal, maar ook tekstueel leer je Margot op een andere manier kennen.  

Van Untold zal een aantal fysieke exemplaren worden gemaakt. De EP en de bijbehorende singles zijn natuurlijk wel te beluisteren voor iedereen bij alle streamingsdiensten. 


Untold in de media 

In augustus 2022 verscheen er een interview met Margot in Groot Eindhoven. 

Interview Groot Eindhoven augustus 2022


E-mailen
Instagram